Taser Gun for the Army

KUALA LUMPUR: Mindef today floated a tender for a taser gun for the Army. I sincerely hope that t is for UN ops, illegal immigrants and special duties operations and not normal operations. Well lets hope they actually buy a few crates at real world prices and not “Get Me the Cayenne Turbo Fund” deal.

KP(PERO 1)B/T 142/2008 17.07.08
50.00

Membekal, Memasang, Menguji dan Mentauliah Conducted Energy Weapon (Taser Gun) Complete With Accessories Untuk Tentera Darat

(Kod Bidang : 170101 atau 170199)

–Malaysian Defence

If you like this post, buy me an espresso. Paypal Payment

Share
About Marhalim Abas 1630 Articles
Shah Alam

3 Comments

  1. Kalau taser gun utk orang awam boleh tak ? untuk pertahanan kalau kene ragut ke, samun, rogol dsb.

    Marhalim: Boleh bang tapi kena minta pada polis tapi requirements sama je dengan beli pistol (mesti ada harta atau ancaman yang teramat sangat ataupun anda menang plihanraya jadi YBlah) Borang boleh download kat PDRM punya website ataupun pegi kat ibupejabat polis daerah.

    Lebih baik lagi inta pistol kalau dah cukup syarat kerana pistol boleh isi sampai 17 peluru…..waktu menunggu untuk mendapat tahu permohonan anda gagal lebih kurang enam bulan, begitu juga lulus…….tapi seperti member OCPD dulu kata lagi ramai yang gagal dari yang lulus tapi boleh buat rayuan kepada KPN atau Datuk Hishammudin

  2. Dengarnya, kena ada harta/$$ lebih kurang 70K dlm akaun baru dipertimbangkan kelulusan beli pistol, betul ke? Kalau home defence shotgun (mossberg/ithaca) punya permohonan sama requirement jugak ke?

    Cuma fikirkan satu hal, lebih ramai orang yang tak ber’harta’ yang kena pecah rumah rompak berbanding dengan orang kaya…

    ~terkonang zaman hidup di negeri ada “rights to bear arms” dulu..

    Marhalim: Sebenarnya kalau tengak akta senjata api tak da pun requirement duit tu atau harta tapi dari perbualan dengan beberapa CPO seorang pemohon yang bukan ahli politik atau pun pegawai kerajaan yang JUSA, untuk memiliki pistol tuanpunya diri mestilah mempunyai simpanan sekurang2nya Rm300K manakala shotgun pula ada tanah sekurangnya2 10 ekar. Ini cara orang yang mengikut undang2 lah tapi walaupun seseorang pemohon itu mempunyai harta tidak sepertinya pemohonan itu diluluskan. Ada cara lain tapi itu cara orang yang tak percaya Tujuh Berulang!

    Untuk memastikan permohonan lulus pada yang berwang atau pun tidak kenalah kenal PM, DPM atau pun Sultan atau menteri2 yang berkenaan, itu pasti lulus….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*